top of page

NIEUW: 2e generatie doekfilters Gen2


ECOfilter introduceert een nieuwe generatie doekfilters: ECOfilter Gen2, een doorontwikkeling van het bestaande doekfilter. Doekfilters hebben inmiddels hun plaats binnen de glastuinbouw verworven. De filtertechniek zonder spuistroom past uitstekend binnen de huidig geldende zuiveringsplicht voor de glastuinbouw en bespaart aanzienlijk aan zuiveringskosten of andere investeringen.

Na de marktinstructie van het eerste doekfilter in 2015 is het snel gegaan. In alle soorten teelten worden de doekfilter naar grote tevredenheid toegepast. Dit succes is te danken aan de eenvoud qua werking van het doekfilter. Iedere teler begrijpt hoe het filter werkt en krijgt gelijk een beeld van zijn waterkwaliteit. Vooral dit laatste is een veel voorkomende reactie van telers als ze voor het eerst hun water over het doekfilter zien stromen.

Besparing op lozingswater

Diverse telers hebben door het doekfilter ontdekt dat ze bepaalde larven en plagen in hun teelt hadden, die zich in hun drainwatersysteem hadden genesteld. Een probleem dat ze nooit kregen opgelost, omdat ze de bron niet konden gevonden. Of telers die voor het eerst hun mooie schone regenwater filteren en ontdekken dat hun bassin zwaar met algen, vissen en slib is vervuild.

Buiten deze bijkomende voordelen is de reden voor aanschaf van het doekfilter natuurlijk de besparing op lozingswater, ofwel gesloten met het watersysteem kunnen gaan telen. Doekfilters worden toegepast bij alle waterstromen in de glastuinbouw tot debieten van 100 m³/h.

Nieuwe serie ECOfilter Gen2

ECOfilter heeft afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe serie doekfilters, die onder de naam ECOfilter Gen2 worden geïntroduceerd. De Gen2 is een doorontwikkeling van het bestaande doekfilter, waarbij naar optimalisatie van het ontwerp en seriematige productie is gekeken. De vier modellen van de Gen2 hebben de volgende filtercapaciteiten: 16, 34, 80 en 100 m3/h. Alle modellen van de ECOfilter Gen2 zijn vanaf 1 januari 2019 vanuit voorraad leverbaar.

Wat is er nieuw aan de ECOfilter Gen2?

Volgende zaken zijn nieuw aan de ECOfilter Gen2:

· Microprocessorbesturing met standaard twee programma’s voor normaal drainwater of zwaar vervuild water. Hiermee kan u makkelijk het filtersysteem optimaal afstemmen op uw toepassing.

· Door selectie van het juiste programma wordt minder filterdoek verbruikt.

· Elektronische niveaumeting in de filterkom.

· Filterrolhouder is verplaatsbaar achter of boven op het filter.

· De Gen2 is in staat om drijvend vuil te filteren en af te voeren.

· En het belangrijkste: door de aangepaste bouwvorm zijn de aanschaf en de exploitatie kosten zeer gunstig.

Voordelen van een ECOfilter Gen2

Alle voordelen van een ECOfilter doekfilter op een rij:

· Geen terugspoelwater.

· Open filtratiesysteem, waardoor u zelf uw waterkwaliteit ziet.

· Brengt zuurstof in het water.

· Eenvoudig te gebruiken.

· Toepasbaar voor drainwater, terugspoelwater van filters, regenwater en dergelijke.

· Lage exploitatiekosten.

Belangrijke tip voor aanschaf doekfilter

Laat door uw dealer het juiste filter selecteren met het juiste type filterdoek. De selectie van een doekfilter is afhankelijk van een aantal factoren en niet alleen van het maximale filtratiedebiet.

Een goed geselecteerd en gedimensioneerd doekfilter geeft u het beste gebruiksgemak en laagste filterdoekverbruik.

Bent u nog geen ECOfilter-dealer en wilt u dat graag worden, neem dan gerust contact met ons op:

Featured Posts
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page