top of page

Emissieloos Trumma filter

De Trumma is een gepatenteerd trommelfilter, ontwikkeld en geproduceerd voor toepassingen in de glastuinbouw.

 

Uitgangspunt van de Trumma is het filteren van zeer vervuilde waterstromen zoals zand, potgrond en slib.

 'Een rotte tomaat wordt in 1 geheel gefilterd'

100% Emissieloos filteren

Foto 2.JPG

Organische vervuiling wordt drukloos door het filterdoek uit het water gefilterd. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een rottende tomaat in zijn geheel uit het water gefilterd. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld perliet en andere zachte vaste vervuiling. 

In de Trumma worden vaste stoffen en vloeistoffen van elkaar gescheiden door gebruik te maken van de eenvoudige combinatie van roteren, filtreren en zwaartekracht. Hiervoor wordt een roestvaststalen (RVS) cilinder met perforatie gebruikt, die aan de binnenkant voorzien is van een filterdoek. De Trumma onderscheidt zich van andere filters door haar robuustheid, eenvoud en flexibiliteit. Dit staat garant voor een maximale levensduur, optimaal rendement en lage onderhoudskosten.

Werking

Het hart van de Trumma bestaat uit een cilinder met perforatie die draait in een RVS behuizing. Door de langzame rotatie blijft het te filteren product (influent) in beweging. De vloeistof zakt door het FilterFlex doek en de vaste stof (dry waste) blijft in de cilinder achter. Door de rotatie rolt de dry waste uiteindelijk als een soort worst via een trechter uit de cilinder. De gefilterde vloeistof (effluent) komt in een opvangbak aan de onderzijden.

Toepassingen

Trumma_nieuwe tekening werking.jpg

Het Trumma filter is toepasbaar voor:

  • Fustwassers

  • Teelten met veel zand / potgrond

  • Potgrond verwerking

  • Afvalwater zuivering

  • Voedselverwerking

bottom of page