Blog Hans van der Waal: 'Aftellen tot einde teelt'

 

 

 

De laatste druppel drainwater wil ik aan het einde van de teelt hebben opgebruikt. Maar met deze warme dagen teert de steenwolmat nog niet in. Ik geef zelfs meer water en heb de drain verhoogd naar 25 procent. De paprikaplanten vragen met deze hoge temperaturen nog om veel vocht. En dat is nodig om de spanning bovenin de plant en vruchten op peil te houden.

 

Bij regen, die aan het eind van deze week wordt verwacht, gaat het drainpercentage terug naar nul, zodat de mat kan interen. Want ik wil het drainwater absoluut opgebruiken. De silo’s van de dagvoorraad, de vuile en schone drain moeten aan het einde van de teelt leeg zijn.

In april is er een doekfilter geïnstalleerd. Een half jaar later heb ik berekend dat ik nu al 3.500 kuub filterspoelwater niet heb hoeven lozen. Dat water is binnen in het systeem gebleven. Jaarlijks loos ik ongeveer 5.000 kuub aan filterspoelwater. Met de besparing die ik nu realiseer zou de doekfilter in twee jaar zijn terugverdiend.

Regelmatig loop ik een rondje langs sloten in de buurt. Het verbaast me dan telkens weer dat ik nog straaltjes water in de sloot zie lopen uit een of ander onbekend buisje, terwijl het al dagen droog weer is. Waar komt dat water vandaan? Is het soms een overstort van een silo of toch nog een soort drainagesysteem? Zelf heb ik alle overstortbuizen van de silo’s afgedopt, zodat daar niets uit kan weglekken.

Dit artikel verschijnt in de reeks waarin Hans van der Waal vertelt over de teeltwisseling bij hem op het bedrijf.

 

 

Lees hier het Artikel op Glastuinbouw Waterproof

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 27, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Contact
Contact:

ECOfilter is een product van Hortispeed BV

Kantoor:

Harderwijkerweg 3

6961GG Eerbeek

Magazijn:

Dalenk 3

7371DE Loenen

Telefoon

E-mail

085-043.72.46

info@ecofilter.eu